Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00Review Het Nieuwe Lyceum | 2019

Willeke Kentie – Docent Nederlands, mentor en mentorcoach.

Onze school werkt sinds september 2018 met het mentorprogramma Studielift123. Al onze mentoren van leerjaar 1 t/m 3 hebben hiervoor een training gevolgd zodat zij direct met het programma aan de slag konden.

In september 2019 introduceerde Studielift het nieuwe digitale mentorportaal, dat wat mij betreft een enorme verrijking is van het mentorprogramma. De werkbladen bieden veel extra materiaal bij de hoofdstukken in de werkboeken. In de instructievideo’s wordt op een prettige, rustige en duidelijke manier uitleg gegeven bij de hoofdonderdelen van ieder leerjaar. Zeker voor visueel ingestelden en voor de klassikale behandeling van deze onderwerpen vormen de filmpjes een aanwinst.

Onder de aanvullende digitale lessen zijn allerlei opdrachten te vinden die meer de nadruk leggen op de sociale ontwikkeling van de leerling en de groep. Deze oefeningen zijn heel makkelijk en à la minute in te zetten, niet alleen tijdens de mentorles.
Naast de boeken is er nu dus extra materiaal beschikbaar en bereikbaar.

Tot slot vind ik het prettig dat de profielkeuze een apart onderdeel vormt in het mentorportaal. Natuurlijk werk je hier vanaf leerjaar 1 naartoe maar toch is het op deze manier voor iedereen veel duidelijker en volgens mij voor de leerlingen herkenbaarder.
Studielift123 is wat mij betreft overzichtelijker en gebruiksvriendelijker geworden. Ik vind het digitale mentorportaal en daarmee de mentormethode een aanrader.

Geïntereseerd in ons mentorprogramma?