Top
Telefoon
+31 6 17 23 44 17
OPENINGSTIJDEN
Ma - Vr 08:00 - 17:00

Mentortraining Studielift123Vanuit een doorlopende leerlijn met jouw leerlingen werken aan studievaardigheden, sociale vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling

Het implementeren van de all-in one mentormethode met 160 lessen en een digitaal mentorportaal start met een tweedaagse training voor alle mentoren die met de methode op jullie school gaan werken.

Tijdens deze training worden de mentoren zelf getraind in studievaardigheden als snellezen, mindmappen, plannen en huiswerk ‘toetsklaar’ zetten, zodat zij deze vaardigheden ook goed aan hun leerlingen kunnen aanreiken. Daarnaast gaan we uitgebreid in op de opbouw van de lessen en de doorlopende leerlijn en kijken we naar de aansluiting van de lessen bij de visie en wensen van jullie school.

De mentortraining wordt in twee dagen op school gegeven (2x 6 uur) of in drie dagdelen online.


Tijdens de mentortraining leren mentoren:
 • Snellezen om beter te focussen, te onthouden en makkelijker de kern uit teksten te halen.
 • Plannen met behulp van het 5-stappenplan voor een effectieve en haalbare planning.
 • Mindmappen om goed te leren samenvatten en verbanden in de lesstof aan te geven.
 • Diverse geheugentechnieken om snel en effectief woorden, begrippen en schema’s te onthouden.
 • Aantekeningen maken m.b.v. het Cornell-schema en een aantekenmindmap.
 • Huiswerk vanaf dag één ‘toetsklaar’ zetten. In deze leerstrategie komen alle bovengenoemde vaardigheden samen voor een versterkt leerrendement.
 • Te werken met de kant-en-klare lessen en (digitale) materialen van de all-in one mentormethode Studielift123.
 • Een eigen leerlijn vanuit de bestaande leerlijn en lessen op te bouwen.


Doordat mentoren zelf in al deze vaardigheden worden getraind, kunnen zij deze na de training direct aan hun leerlingen aanreiken, zodat deze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het samen bespreken van de voor de school passende leerlijn creëert commitment en samenwerking binnen het team.

Materiaal opleiding
Bij de mentortraining ontvangen de mentoren de volgende materialen:
 • Hand-out mentortraining.
 • Cursusmateriaal t.b.v. snellezen, mindmappen, leren leren (o.a. leesplank, leer- en mindmapkaartjes, mindmapmal en -stiften, enzovoort).
 • Studielift Planner.

* Mentorset, bestaande uit een mentorboek en theorieboek, dient gelijktijdig met het leerlingmateriaal worden besteld via info@studielift.nl en hebben mentoren nodig tijdens de mentortraining.

Studiebelasting mentortraining Studielift123
Om de  vaardigheden uit de mentorlessen goed over te kunnen dragen aan de leerlingen is het belangrijk dat mentoren deze zelf ook goed beheersen. De totale studiebelasting naast de mentortraining, wat bestaat uit het oefenen met snellezen en het maken van een casus plannen, bedraagt rond de drie uur.

Kosten mentortraining
De mentortraining is onderdeel van de totaalofferte van materiaal en opleiding all-in one mentormethode Studielift123,  prijs is derhalve maatwerk.

Geïntereseerd in ons mentorprogramma?